fbpx

2ος γύρος, Ράλλυ Σουηδίας: Πρώτη για Rovanpera και Toyota

Ο Kalle Rovanpera αναδείχθηκε νικητής του Ράλλυ Σουηδίας και τέθηκε επικεφαλής της βαθμολογίας Οδηγών, ενώ στο βάθρο τον ακολούθησαν οι Thierry Neuville και Esapekka Lappi.

Ο νεαρός Φινλανδός οδηγός κατάφερε να προηγηθεί σημαντικά στον αγώνα ήδη από τη δεύτερη ημέρα και διατηρώντας έναν σταθερά γρήγορο ρυθμό πανηγύρισε την πρώτη του νίκη για το 2022, παρά κάποια προβλήματα που αντιμετώπισε στο υβριδικό σύστημα του GR Yaris.
Νωρίτερα, η εγκατάλειψη των Elfyn Evans-Scott Martin μετά από χτύπημα σε snowbank που πλήγωσε το εμπρός μέρος του Toyota GR Yaris Rally1, έφερε τους Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1) και Esapekka Lappi-Janne Ferm (Toyota GR Yaris Rally1) να μάχονται για τη δεύτερη θέση.
Τελικά, το βελγικό πλήρωμα της Hyundai επικράτησε με μικρή διαφορά (8,6”), μην επιτρέποντας στην Toyota να πανηγυρίσει το πρώτο φετινό 1-2.
Οι εγκαταλείψεις πληρωμάτων που θεωρούνταν εκ των πρωταγωνιστών, έφερε ψηλά στην κατάταξη συνδυασμούς με βασικό στόχο, τον τερματισμό στην εξάδα.
Στην 4η θέση τερμάτισαν οι Takamoto Katsuta-Aaron Johnston, με το GR Yaris Rally1 της Toyota Gazoo Racing Next Generation.
Πέμπτοι, όπως και στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, τερμάτισαν οι Gus Greensmith-Jonas Andersson, με το μοναδικό Ford Puma Rally1 που έκανε όλα τα χιλιόμετρα του αγώνα.
Την πρώτη εξάδα διαμόρφωσαν οι Oliver Solberg-Elliott Edmondson (Hyundai i20 N Rally1).
Οι Andreas Mikkelsen-Torstein Eriksen (Skoda Fabia Rally evo) τερμάτισαν για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στην 7η θέση Γενικής, κατακτώντας και τη νίκη στο WRC 2.
Έντονο συναγωνισμό είχαμε και στην πρεμιέρα του Junior WRC, για οδηγούς ηλικίας έως 30 ετών που διεξάγεται για πρώτη φορά φέτος, με τετρακίνητα Ford Fiesta Rally3.
Μετά από τριήμερη μάχη, νικητές αναδείχθηκαν οι Βρετανοί Jon Armstrong-Brian Hoy, με διαφορά μόλις 2,7” από τους Φινλανδούς Lauri Joona-Mikael Korhonen.

Αποτελέσματα - Βαθμολογία
https://www.wrc.com/en/results-standings/rally-results/rally-sweden/results/

RALLY SWEDEN 01 1920
RALLY SWEDEN 03
RALLY SWEDEN 04
RALLY SWEDEN 05

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ WRC



e-genius.gr ...intelligent web software