fbpx

3ος γύρος, Ράλλυ Κροατίας: Rovanpera στο νήμα

Ο Kalle Rovanpera κατέκτησε τη νίκη στο Ράλλυ Κροατίας, μετά από εντυπωσιακή οδήγηση στην Wolf Power Stage, με τους Ott Tanak και Thierry Neuville να τον ακολουθούν στο βάθρο.

Το Ράλλυ Κροατίας επιφύλαξε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δραματική εξέλιξη, με τον νικητή να κρίνεται όπως και πέρυσι, στην καταληκτική Wolf Power Stage.
Αν και στην αρχή της τρίτης και τελευταίας ημέρας οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (Toyota GR Yaris Rally1) είχαν σαφές προβάδισμα, η βροχή της προτελευταίας ειδικής διαδρομής έφερε τους Ott Tanak-Martin Jarveoja (Hyundai i20 N Rally1) στην κορυφή.
Έτσι, οι Εσθονοί της Hyundai εισήλθαν στην Wolf Power Stage έχοντας διαφορά μόλις 1,4” από τους Φινλανδούς της Toyota.
Εκεί, οι Rovanpera-Halttunen έκαναν μια μαγική εμφάνιση, πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο και επιστρέφοντας στην κορυφή, για να ανέβουν πανάξια στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, παρόλο που φαινομενικά μειονεκτούσαν σε επίπεδο ελαστικών. Με αυτόν τον τρόπο, ο Rovanpera αύξησε και τη διαφορά στη βαθμολογία Οδηγών, αφού πλέον απέχει 29 βαθμούς από τον δεύτερο, Thierry Neuville.
Ταυτόχρονα, η Toyota έχει πια διαφορά 42 βαθμών από την Hyundai, στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.
Από την πλευρά τους, οι Tanak-Jarveoja αρκέστηκαν στη δεύτερη θέση. Η τρίτη θέση των Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe, αποτέλεσε επιβράβευση των προσπαθειών του βελγικού πληρώματος, σφραγίζοντας παράλληλα το 2-3 για την Hyundai.
Τέταρτοι τερμάτισαν οι Breen-Nagle που σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό των πρωτοπόρων, με τον Breen να μην αισθάνεται εμπιστοσύνη να πιέσει στο όριο. Η M-Sport Ford πάντως, θα ήθελε να ξεχάσει το Ράλλυ Κροατίας, αφού είδε τα υπόλοιπα Ford Puma Rally1 να εγκαταλείπουν, οπότε μόλις ένα πλήρωμά της έφτασε στον τερματισμό χωρίς χρήση SupeRally.
Ακόμη ένα πλήρωμα που κρατάει κυρίως τους βαθμούς από το Ράλλυ Κροατίας, είναι οι Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota GR Yaris Rally1).
Ο Evans δεν ένιωθε την αυτοπεποίθηση να πιέσει στο όριο, οπότε προτίμησε την ασφάλεια των βαθμών της 5ης θέσης και να πιέσει στην Wolf Power Stage -από όπου αποκόμισε ακόμη 3 βαθμούς. Στην 6η θέση τερμάτισαν οι Takamoto Katsuta-Aaron Johnston (Toyota GR Yaris Rally1).
Οι εγκαταλείψεις 5 αυτοκινήτων προδιαγραφών Rally1, έφεραν ψηλά στην κατάταξη τα κορυφαία πληρώματα με αυτοκίνητα Rally2. Καλύτεροι όλων αποδείχθηκαν οι Yohan Rossel-Valentin Sarreaud (Citroen C3 Rally2), οι οποίοι τερμάτισαν 7οι, επικρατώντας και στο WRC 2.
Στο Junior WRC, απροσδόκητοι νικητές ήταν οι Lauri Joona-Mikael Korhonen. Οι Φινλανδοί ξεκίνησαν την ημέρα στην τρίτη θέση, πίσω από τους συμπατριώτες τους, Sami Pajari-Enni Malkonen και τους Eσθονούς Robert Virves-Aleks Lesk.
Οι Pajari-Malkonen εγκατέλειψαν στη δεύτερη ειδική διαδρομή, την ώρα που οι Εσθονοί, στην Wolf Power Stage δέχθηκαν ποινή 4 λεπτών για προπορεία, οπότε υποχώρησαν δεύτεροι.
Στο βάθρο ανέβηκαν και οι Γάλλοι Jean Baptiste Franceschi-Anthony Gorguillo, στην επιστροφή του Πρωταθλητή Νέων Ευρώπης στους αγώνες, έπειτα από ένα τρομακτικό ατύχημα στη Γαλλία στα τέλη του 2021.

Αποτελέσματα – Βαθμολογία
https://www.wrc.com/en/results-standings/rally-results/rally-croatia/results/

RALLY CROATIA 01
RALLY CROATIA 02
RALLY CROATIA 03
RALLY CROATIA 04

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ WRC



e-genius.gr ...intelligent web software