fbpx

1ος γύρος, Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Τιτάνες σε νέα εποχή

Ο Sebastien Loeb έφτασε στην 80ή νίκη της καριέρας του και χάρισε την πρώτη επιτυχία στο Ford Puma Rally1, μετά από κλατάρισμα στο Toyota GR Yaris του Sebastien Ogier στην προτελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα.

Το Ράλλυ Μόντε Κάρλο επιφύλαξε συγκλονιστική εξέλιξη μέχρι το τέλος, με τους δύο μεγάλους Sebastien του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ να έχουν μια εξαιρετική μάχη και τον πρεσβύτερο Loeb, να χαμογελάει τελευταίος με το Ford Puma Rally1.
Οι δύο Γάλλοι οδηγοί εναλλάχθηκαν 3 φορές στην κορυφή της κατάταξης, με τον Ogier να χάνει ουσιαστικά τη νίκη στην προτελευταία ειδική διαδρομή.
Χάρη στη 80ή νίκη της καριέρας του, ο πολυνίκης του WRC έγινε ο γηραιότερος οδηγός που πετυχαίνει κάτι τέτοιο, σε ηλικία 47 ετών, 10 μηνών και 28 ημερών, σπάζοντας το ρεκόρ του Bjorn Waldegard (46 ετών, 5 μηνών και 4 ημερών) από το Ράλλυ Σαφάρι 1990, όταν είχε επικρατήσει με Toyota Celica GT-4.
Η μάχη των δύο Γάλλων για τη νίκη μονοπώλησε το ενδιαφέρον, όμως πιο πίσω υπήρχε ξεχωριστός αγώνας. Ο λόγος είναι πως οι Loeb και Ogier δε θα ακολουθήσουν πλήρες πρόγραμμα, οπότε επί της ουσίας δε διεκδικούν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών φέτος.
Σε αυτό το πλαίσιο, η τρίτη θέση των Craig Breen-Paul Nagle (Ford Puma Rally1), στην πρώτη τους εμφάνιση με το αυτοκίνητο της M-Sport, έχει θετικό πρόσημο. Στην 4η θέση τερμάτισαν οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (Toyota GR Yaris Rally1), που όμως χάρη στον ταχύτερο χρόνο της Wolf Power Stage, ξεπερνούν τους Breen-Nagle στη βαθμολογία.
Πέμπτοι γενικής, ολοκλήρωσαν οι Gus Greensmith-Jonas Andersson (Ford Puma Rally1). Αυτή ήταν η καλύτερη εμφάνιση του 25χρονου οδηγού στο WRC. Οι Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1) ήταν το μοναδικό πλήρωμα των Πρωταθλητών Κατασκευαστών 2019 και 2020 που τερμάτισαν μεν, όχι χωρίς προβλήματα δε.
Με αρκετά πληρώματα αυτοκινήτων Rally1 να έχουν εγκαταλείψει ή χάσει πολύ χρόνο, στη βαθμολογούμενη δεκάδα βρέθηκαν οι κορυφαίοι συνδυασμοί με αυτοκίνητα Rally2.
Οι περσινοί πρωταθλητές Andreas Mikkelsen-Torstein Eriksen (Toksport, Skoda Fabia Rally2 evo) τερμάτισαν στην 7η θέση της γενικής κατάταξης, επικρατώντας στο WRC 2.
Στο νεοσύστατο WRC 3, για αυτοκίνητα Rally3, νικητές ανάμεσα στους 3 συμμετέχοντες, αναδείχθηκαν οι Φινλανδοί Sami Pajari-Enni Malkonen (Ford Fiesta Rally3).

Αποτελέσματα - Βαθμολογία
https://www.wrc.com/en/results-standings/rally-results/rally-monte-carlo/results

 

Rallye Monte Carlo 01
Rallye Monte Carlo 02
Rallye Monte Carlo 03

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ WRC



e-genius.gr ...intelligent web software