fbpx

Πολιτική Περιβάλλοντος

Το EKO Ράλλυ Ακρόπολις δεσμεύεται για τη συνεχή βελτίωση των περιβαλλοντικών του επιδόσεων σε συμμόρφωση με το πρόγραμμα βιωσιμότητας της FIA και το Πλαίσιο Περιβαλλοντικής Διαπίστευσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το 2021, στο EKO Ράλλυ Ακρόπολις απονεμήθηκε διάκριση επιπέδου Δύο Αστέρων στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Διαπίστευσης της FIA.

Εστιάζουμε στην ελαχιστοποίηση και στην καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων που προέρχονται απευθείας από τη διεξαγωγή του αγώνα, ενισχύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση μεταξύ των συμμετεχόντων, των εθελοντών, του προσωπικού και των θεατών και συμβάλλοντας στον παγκόσμιο αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, ελαχιστοποιώντας τη χρήση φυσικών πόρων νερού και ενέργειας. Έτσι, ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

Το 2021, μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, δημιουργήσαμε σύστημα διαχείρισης και ανακύκλωσης απορριμμάτων, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και άλλους θεσμικούς εταίρους.

Η συνεργασία μας με την «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ», χορηγό του αγώνα, μας έδωσε τη δυνατότητα να ανακυκλώσουμε τα χρησιμοποιημένα και κατεστραμμένα δίχτυα ασφαλείας σε νέα δίχτυα, που θα χρησιμοποιηθούν εκ νέου στον αγώνα αυτής της χρονιάς. Πρόκειται για μια βέλτιστη πρακτική στην κυκλική οικονομία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Επιπλέον, έχει γίνει συστηματική προσπάθεια στον τομέα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, ιδιαίτερα σε δασικές εκτάσεις. Ως αποτέλεσμα, η ρύπανση έχει ελαχιστοποιηθεί, προστατεύοντας έτσι την άγρια ζωή και το περιβάλλον συνολικά.

Στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, εκτός από τη συνέχιση των δράσεων που ξεκίνησαν πέρυσι, θα επικεντρωθούμε στη λήψη μέτρων για την ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα της διοργάνωσης. Επί τούτου, θα εστιάσουμε στο ΕΚΟ Service Park και στις παράλληλες εκδηλώσεις. Επιπλέον, στα πλάνα μας είναι η σύσταση μιας ειδικής εθελοντικής ομάδας που θα ενισχύσει την προσπάθειά μας να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό, αλλά και να γίνει ο αγώνας το όχημα για την ευαισθητοποίηση των φιλάθλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα αναφορικά με την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος.

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ WRC



e-genius.gr ...intelligent web software