fbpx

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και ΟΑΚΑ

Με μία εβδομάδα διαρκών δράσεων, υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, ολοκληρώθηκε το «πέρασμα» του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις από το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Δικαιωματικά ο ελληνικός γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ μπορεί να τοποθετηθεί μεταξύ των κορυφαίων στιγμών στη σαραντάχρονη ιστορία του μεγαλύτερου και σημαντικότερου σταδίου της χώρας. Ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ πρόκειται να επανέλθει στη φυσική του μορφή μέσα στις επόμενες μέρες. Νωρίτερα, ωστόσο, αποτέλεσε το πεδίο για την εντυπωσιακή έναρξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, καθώς και για μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων, έπειτα από πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Αθλητισμού που έχει την ευθύνη διοργάνωσης του αγώνα.

Η αρχή έγινε με ένα διήμερο κατά το οποίο στελέχη της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής εκπαιδεύτηκαν στη γρήγορη και ασφαλή οδήγηση. Η εκπαίδευσή τους συνδυάστηκε και με την παρουσία μαθητών, στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη δράση εντός του αγωνιστικού χώρου και ταυτόχρονα να συμμετάσχουν σε σεμινάριο Οδικής Ασφάλειας.

Ανάλογη εκπαίδευση πραγματοποίησαν στελέχη του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ενώ, στην πίστα φιλοξενήθηκαν αθλητές-μοτοσυκλετιστές της ΑΜΟΤΟΕ, όπως και οι κάτοχοι κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών της ΦΙΛΠΑ.

Το σαββατοκύριακο που πέρασε, η πίστα παραχωρήθηκε στην Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ), που διοργάνωσε με επιτυχία αγώνες All Stars Drift Race και All Stars Race, σε ένα διαφορετικό διήμερο, με ελεύθερη είσοδο στο χώρο του σταδίου και εντυπωσιακή παρουσία θεατών.

Η ιστορική πλέον σύνδεση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με το ΟΑΚΑ «έκλεισε» με μια βραδιά αφιερωμένη στους χιλιάδες συντελεστές του αγώνα, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος ευχαριστώντας κάθε έναν ξεχωριστά, ανανέωσε το ραντεβού για το 2023.

Για φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης πατήστε εδώ.

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ WRC



e-genius.gr ...intelligent web software