fbpx

Σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ συμμετέχουν σε σεμινάριο φυσικοθεραπείας στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος της FIA, στο περιθώριο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Σπουδαστές από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ συνέθεσαν την τελευταία ομάδα νέων που επωφελήθηκε από το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της FIA, συμμετέχοντας σε ένα σεμινάριο που υπογράμμιζε το ρόλο της φυσικοθεραπείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε στο EKO Service Park στη Λαμία ενόψει της έναρξης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και φιλοξενήθηκε από τον Διευθυντή Ράλλυ της FIA, Andrew Wheatley, με τη συνεισφορά του Danny Naessens, φυσικοθεραπευτή της Hyundai Mobis Shell World Rally Team, καθώς και της ομολόγου του από την M-Sport Ford World Rally Team, Georgina Bentley.

Κατά την επίσκεψή τους στη Λαμία, οι σπουδαστές συμμετείχαν σε μια συνάντηση ερωτήσεων και απαντήσεων με τον Naessens, του οποίου η ενασχόληση με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό χρονολογείται από το 2002. Στη συνέχεια, απόλαυσαν μια ξενάγηση στο σέρβις παρκ, όπου συνάντησαν τον Pablo Marcos, Team Manager της Hyundai Mobis Shell World Rally Team, καθώς και τον Kaj Lindström, αγωνιστικό διευθυντή της Toyota Gazoo Racing WRT - κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο χώρο φιλοξενίας του Ιάπωνα κατασκευαστή.

Η συνάντηση με τον Naessens αποτέλεσε τον βασικό λόγο της επίσκεψης των σπουδαστών στη Λαμία, καθώς, κατά τη διάρκειά της ο ίδιος κάλυψε μια σειρά θεμάτων, όπως τραυματισμό και αποκατάσταση του οδηγού, ψυολογική προετοιμασία, διατροφή και ενυδάτωση, όπως και τη χρήση εξοπλισμού ασφαλείας  στα αυτοκίνητα ράλλυ και ειδικότερα όσων έχουν να κάνουν με την προστασία του κεφαλιού και του αυχένα.

Με το πέρας της συνεδρίας, ο διευθυντής Ράλλυ της FIA, Andrew Wheatley είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίσαμε τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην καρδιά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA και ελπίζουμε ότι κατάφεραν να αποκομίσουν πολλά από την επίσκεψή τους και θα είναι σε θέση να προωθήσουν τις γνώσεις που αποκτήθηκαν στη μάθησή τους. Ελπίζουμε επίσης ότι η ευκαιρία που είχαν να συναντήσουν ειδικούς στον τομέα της φυσικοθεραπείας θα τους εμπνεύσει να συνεχίσουν να ακολουθούν αυτή την καριέρα αλλά, ευχόμαστε, με έμφαση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και στο WRC στο μέλλον.  Οι μαθητές ήταν όλοι πολύ ενθουσιώδεις, με σαφή επιθυμία να μάθουν και να επωφεληθούν από νέες εμπειρίες. Tους ευχόμαστε καλή επιτυχία στις σπουδές τους. Θα ήταν φανταστικό αν μελλοντικά τους συναντούσαμε σαν εργαζόμενους στον τομέα τους σε μελλοντικά Ράλλυ Ακρόπολις ή σε άλλες διοργανώσεις του είδους».

Ο φυσικοθεραπευτής της Hyundai Mobis Shell World Rally Team, Danny Naessens δήλωσε: «Ήταν προνόμιο που γνώρισα την επόμενη γενιά φυσικοθεραπευτών και χαρά μου να μεταδώσω μέρος της εμπειρίας και των γνώσεών μου. Απόλαυσα τον ενθουσιασμό τους και εντυπωσιάστηκα πολύ με τις ερωτήσεις και το ενδιαφέρον τους για το ρόλο μου στον μηχανοκίνητο αθλητισμό».

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της FIA, το οποίο ξεκίνησε στο Ράλλυ Εσθονίας τον Ιούλιο, παρέχει στην επόμενη γενιά την ευκαιρία να ανακαλύψει τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως μελλοντική καριέρα, αναπτύσσοντας παράλληλα τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους σε εξειδικευμένους τομείς.

Η FIA είναι περήφανη που συνεργάζεται με τα κατά τόπους μέλη της, τους διοργανωτές αγώνων Ράλλυ του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, τον promoter του WRC και όλους τους εμπλεκόμενους με το θεσμό φορείς σε αυτήν την αποστολή, η οποία στοχεύει να προωθήσει τους δεσμούς μεταξύ των αγώνων του WRC και της τοπικής κοινότητας και να δημιουργήσει συνεργασίες μεταξύ του πρωταθλήματος και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Με την υποστήριξη και τη βοήθεια των μελών της FIA και των διοργανωτών αγώνων, οι φοιτητές/σπουδαστές ενός πανεπιστημίου/εκπαιδευτικού ιδρύματος καλούνται να συμμετάσχουν σε μια συνεδρία ερωτήσεων-απαντήσεων για ένα προκαθορισμένο θέμα πριν πραγματοποιήσουν μια επίσκεψη στο σέρβις παρκ ενός αγώνα ράλλυ, όπου τους δίνεται η ευκαιρία να συναντηθούν με διευθυντές και άλλα βασικά μέλη των ομάδων.

Για φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης πατήστε εδώ.

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ WRC



e-genius.gr ...intelligent web software