fbpx

Πολιτική Περιβάλλοντος

Η Οργανωτική Επιτροπή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις δεσμεύεται να βελτιώνει συνεχώς την περιβαλλοντική της επίδοση, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Αειφόρου Ανάπτυξης και το Πλαίσιο Περιβαλλοντικής Πιστοποίησης της FIA.

Έχουμε αναγνωρίσει τις πιθανές επιπτώσεις που δύναται να προκληθούν από τη διοργάνωση. Δεσμευόμαστε να συμμορφωνόμαστε με τη σχετική νομοθεσία και να εξελιχθούμε ως ένα παράδειγμα καλής πρακτικής μηχανοκίνητου αθλητισμού στην περιοχή.

Όλες οι ενέργειες της διοργάνωσης θα γίνονται με την αρμόζουσα προσοχή για την προστασία του φυσικού κι ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, αξιοποιώντας ένα σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Εστιάζουμε στον περιορισμό και την καλύτερη διαχείριση των αποβλήτων που παράγονται απ’ ευθείας από τη διοργάνωση, στην εμβάθυνση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ανάμεσα σε αθλητές και λοιπούς συμμετέχοντες, θεατές, εθελοντές, και προσωπικό, αλλά και στην παγκόσμια προσπάθεια αποτροπής της κλιματικής αλλαγής, περιορίζοντας τη χρήση φυσικών πόρων, νερού κι ενέργειας. Με τους τρόπους αυτούς προτρέπουμε όλους τους εμπλεκόμενους στη διοργάνωση να είναι ενεργά συμμέτοχοι στην προστασία του περιβάλλοντος.

Με τη συνδρομή των αρμόδιων φορέων, της Πολιτείας και των Περιφερειακών και Τοπικών Αυτοδιοικήσεων, διασφαλίζουμε ότι το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα έχει ένα ελαφρύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα και θα συμβάλλει στην τοπική βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών οι οποίες το φιλοξενούν.


Για την Motorsport Greece


Τάκης Πουρναράκης
Πρόεδρος

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ


ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ


ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ


ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ WRC



e-genius.gr ...intelligent web software