fbpx

Διαπιστεύσεις

Διαπιστεύσεις Εθνικών Μέσων Ενημέρωσης
Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων: 13 Αυγούστου 2021

Παρακαλούμε εισάγετε τον κωδικό για να δείτε το περιεχόμενο


Οι δημοσιογραφικές διαπιστεύσεις και η συμμετοχή στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις υπόκεινται στους περιορισμούς που προκύπτουν από τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία COVID-19. Όλοι όσοι πρόκειται να συμμετάσχουν στον αγώνα, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων Τύπου, υποχρεούνται να συμμορφωθούν με τα πρωτόκολλα COVID-19, όπως καθορίζονται από τη FIA και τους οργανωτές του αγώνα.
Η διαδικασία διαπίστευσης ΜΜΕ θα οριστικοποιηθεί λίγες ημέρες πριν την έναρξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.
Έως τότε ισχύουν τα παρακάτω:

- Εθνικά Μέσα Ενημέρωσης: Υπεύθυνη Διαπιστεύσεων, Μαρία Μαργαρίτη - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης: FIA Media Delegate, Vera Dussausaye - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- Εθνικά και Διεθνή Τηλεοπτικά Μέσα και Ραδιόφωνα: WRC Promoter - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Λόγω της πανδημίας, οι διαπιστεύσεις για τα διεθνή και τα εθνικά μέσα ενημέρωσης είναι αυστηρά περιορισμένες και υπόκεινται στην έγκριση της FIA. (Εξαιρούνται οι μόνιμα διαπιστευμένοι -από τη FIA- εκπρόσωποι Τύπου).

Ο αγώνας χωρίζεται σε ζώνες υψηλής και χαμηλής συγκέντρωσης πλήθους (High/Low Density). Οι προσβάσεις για την καθεμία θα ανακοινωθούν λίγες μέρες πριν από την έναρξη του αγώνα.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ

Εθνικά Μέσα Ενημέρωσης (έντυπα, ηλεκτρονικές σελίδες, ραδιόφωνα)
Τα ελληνικά ΜΜΕ που επιθυμούν να διαπιστευθούν και να καλύψουν δημοσιογραφικά το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021 θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα διαπίστευσης, το αργότερο μέχρι τις 13 Αυγούστου στις 23:59.
Σημαντική διευκρίνιση: Ηλεκτρονικές σελίδες που κατά την εξέλιξη του αγώνα επιθυμούν να ανεβάσουν οποιοδήποτε σχετικό βίντεο (ακόμα και αν δεν είναι action), θα πρέπει να απευθυνθούν στον Promoter του Πρωταθλήματος στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φωτογράφοι
Οι Έλληνες φωτογράφοι που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, και τα ελληνικά φωτογραφικά πρακτορεία διαπιστεύονται από το γραφείο Τύπου του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.
Μαζί με την αίτηση διαπίστευσης πρέπει να αποστέλλουν υποχρεωτικά τουλάχιστον 15 φωτογραφίες είτε από παλαιότερο Ράλλυ Ακρόπολις είτε από άλλους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να στείλουν και μια λίστα με τα ΜΜΕ (τουλάχιστον 3 διαφορετικά περιοδικά ή εφημερίδες) με τα οποία συνεργάζονται.
Στην περίπτωση φωτογράφου που εργάζεται σε εφημερίδα ή περιοδικό, οι φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί στο έντυπο θεωρούνται ως η πρωτότυπη δουλειά του και δε χρειάζονται επιπλέον αποδεικτικά αποδείξεις.
Πρέπει να αποδεικνύεται ότι στην περίπτωση φωτογραφικού πρακτορείου οι φωτογραφίες πουλήθηκαν σε έντυπα που πληρούν τις προδιαγραφές της FIA και ότι πληρώθηκαν γι’ αυτές τους τις υπηρεσίες.
Διευκρινίζεται ότι, όλες οι αιτήσεις διαπίστευσης θα σταλούν για τελική έγκριση στον Παρατηρητή ΜΜΕ της FIA. Καθότι το σύνολο των Ελλήνων διαπιστευμένων φωτογράφων δεν επιτρέπεται να ξεπεράσει τους 12, συμπεριλαμβανομένων και των φωτογράφων της διοργάνωσης, η Οργάνωση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021 θα παρέχει δωρεάν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης του αγώνα μέσω της ιστοσελίδας www.acropolisrally.gr

Διεθνή μέσα και υποκαταστήματα διεθνών πρακτορείων στην Ελλάδα
Τα διεθνή μέσα (ειδησεογραφικά και φωτογραφικά πρακτορεία, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες) εκτός Ελλάδας πρέπει να κάνουν αίτηση μέσω της πλατφόρμας της FIA AMS στο http://wrc.ams.fia.com/. Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία που έχουν υποκαταστήματα στην Ελλάδα θα καταθέτουν αίτηση διαπίστευσης στη FIA.

Τηλεοπτικοί σταθμοί, διεθνή ραδιόφωνα
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί, ελληνικοί και μη, όπως και τα διεθνή ραδιόφωνα θα πρέπει να απευθυνθούν στον Promoter του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Οι εθνικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί θα απευθύνουν αρχικά το αίτημά τους στο γραφείο Τύπου του αγώνα, στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. το οποίο θα τους ενημερώσει για την εξέλιξη της αίτησης έπειτα από συνεννόηση με τον Promoter του Πρωταθλήματος.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
13 Αυγούστου 2021: Λήξη διαπιστεύσεων για τα εθνικά Μέσα Ενημέρωσης
20 Αυγούστου 2021: Λήξη διαπιστεύσεων για τα μέσα που απευθύνονται στη FIA για διαπίστευση

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ
Τα εθνικά Μέσα Ενημέρωσης, κατά την αίτηση διαπίστευσης, θα πρέπει να «ανεβάσουν» και μία επιστολή σε επιστολόχαρτο του εντύπου, εφημερίδας, διαδικτυακού τόπου, τοπικού πρακτορείου κ.ά. υπογεγραμμένη από τον εκδότη ή το διευθυντή του, στην οποία πρέπει να αναφέρεται το όνομα και η ειδικότητα του εκπροσώπου του μέσου (δημοσιογράφου-ων/ή και φωτογράφου-ων) που πρόκειται να καλύψει τον αγώνα. Στην επιστολή πρέπει να αναφέρονται πληροφορίες για το Μέσο (κυκλοφορία, αναγνωσιμότητα, περιοδικότητα έκδοσης κ.ά.), καθώς και η δέσμευση για τη δημοσίευση άρθρων σχετικών με τον αγώνα (γνωστοποιώντας και τη χρονική περίοδο της δημοσίευσης).
Κάθε Μέσο, ανάλογα με την κυκλοφορία ή την εμπλοκή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, έχει τη δυνατότητα διαπίστευσης το πολύ 3 εκπροσώπων σε περίπτωση που πληροί τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις.
Ωστόσο για κάθε ηλεκτρονική σελίδα μπορεί να διαπιστευτεί μέχρι ένας εκπρόσωπος.
Σε ό,τι αφορά στα καθημερινά έντυπα και τις ηλεκτρονικές σελίδες, η κάλυψη του αγώνα θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα εισαγωγικό άρθρο την Τετάρτη, περιγραφικά άρθρα την Πέμπτη, την Παρασκευή, το Σάββατο, και την Κυριακή, καθώς και μία σύνοψη του αγώνα τη Δευτέρα.
Κάθε εκπρόσωπος θα πρέπει να υπογράψει το Accreditation Agreement που θα του σταλεί μαζί με την επιβεβαίωση της διαπίστευσής του. Δεν μπορεί να δοθεί καμία διαπίστευση χωρίς την προσκόμιση των παραπάνω.

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ


ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ


ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ


ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ WRC



e-genius.gr ...intelligent web software