fbpx

Νίκη εντός έδρας για Neuville και 1-2 για Hyundai

WRC 2021
8ος γύρος, Ράλλυ Ypres Βελγίου
13-15 Αυγούστου

Νίκη εντός έδρας για Neuville και 1-2 για Hyundai

Έπειτα από 4 συνεχόμενους αγώνες σε χωμάτινη επιφάνεια (Πορτογαλία, Ιταλία, Σαφάρι, Εσθονία), το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ επέστρεψε, έστω και προσωρινά στην άσφαλτο, με την παρθενική παρουσία του Ράλλυ Ypres Βελγίου στο θεσμό.
Η ιδιαίτερη φύση των απαιτητικών ειδικών διαδρομών, οι οποίες απαιτούν εμπειρία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ελάχιστοι από τους πρωταγωνιστές του WRC είχαν συμμετάσχει στον βελγικό αγώνα κατά το παρελθόν, έφερε σε θέση φαβορί τους Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe και δευτερευόντως, τους Craig Breen-Paul Nagle.
Αυτή η κρίση αποδείχθηκε σωστή, αφού οι τοπικοί ήρωες Neuville-Wydaeghe κατέκτησαν στον αγώνα της χώρας τους την πρώτη τους νίκη ως πλήρωμα. Με αυτόν τον τρόπο, ο Neuville επέστρεψε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά μετά από το Ράλλυ Μόντε Κάρλο του 2020 και η Hyundai, από τον Φεβρουάριο και τη νίκη στο Ράλλυ Arctic Φινλανδίας.
Επαναλαμβάνοντας την επίδοση του Ράλλυ Εσθονίας, οι Craig Breen-Paul Nagle διαμόρφωσαν το πρώτο φετινό 1-2 για την ομάδα τους, βοηθώντας ώστε να μειωθεί και η βαθμολογική διαφορά στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.
Η τρίτη θέση του βάθρου, μετατράπηκε σε υπόθεση των πληρωμάτων της Toyota Gazoo Racing. Λίγο καιρό μετά από την πρώτη νίκη της καριέρας τους στην Εσθονία, οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen ανέβηκαν για δεύτερη συνεχή φορά στο βάθρο, επικρατώντας των πιο έμπειρων στην άσφαλτο teammates τους.
Οι Elfyn Evans-Scott Martin τερμάτισαν στην 4η θέση, με τους Sebastien Ogier-Julien Ingrassia, να ακολουθούν, αμφότεροι με Toyota Yaris WRC. Την εξάδα, διαμόρφωσαν οι Ott Tanak-Martin Jarveoja (Hyundai i20 Coupe WRC), που έχασαν 3 λεπτά από κλατάρισμα, κατά τη δεύτερη ημέρα.
Στην 7η θέση γενικής ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους οι Yohan Rossel-Alexandre Coria (Citroen C3 Rally2), που αναδείχθηκαν νικητές στο WRC3. Τόσο στη γενική όσο και στο WRC3, τους Γάλλους ακολούθησαν οι Βέλγοι Pieter Cracco-Jasper Vermeulen (Skoda Fabia Rally2 evo).
Στην 9η θέση βρέθηκαν οι Γερμανοί Fabian Kreim-Christian Frank (Volkswagen Polo GTI R5) που δε συμμετείχαν στο WRC3, ενώ τη βαθμολογούμενη δεκάδα και το βάθρο του WRC3, συμπλήρωσαν οι Βέλγοι Vincent Veschueren-Filip Cuvelier (Volkswagen Polo R5).
Στο WRC2, επικράτησαν οι Φινλανδοί Jari Huttunen-Mikko Lukka, στο ντεμπούτο του νέου Hyundai i20 N Rally2, που ήταν και το μοναδικό πλήρωμα το οποίο τερμάτισε χωρίς χρήση SupeRally.
Από εργοστασιακά και ημιεργοστασιακά πληρώματα, από έξοδο εγκατέλειψαν οι Adrien Fourmaux-Renaud Jamoul (Ford Fiesta WRC), Gus Greensmith-Chris Patterson (Ford Fiesta WRC), Pierre Louis Loubet-Florian Haut Labourdette (Hyundai i20 Coupe WRC) και Takamoto Katsuta-Keaton Williams (Toyota Yaris WRC).


Ράλλυ Ypres Βελγίου
Ε.Δ.: 19 (μία ακυρώθηκε)
Μήκος: 286,33 χλμ.

Τελική Κατάταξη – Top 10
1 T. Neuville-M. Wydaeghe Hyundai i20 Coupe WRC 2:30.24,2
2 C. Breen-P. Nagle Hyundai i20 Coupe WRC + 30.7
3 K. Rovanpera-J. Halttunen Toyota Yaris WRC +43.1
4 E. Evans-S. Martin Toyota Yaris WRC +49.6
5 S. Ogier-J. Ingrassia Toyota Yaris WRC +55.8
6 O. Tanak-M. Jarveoja Hyundai i20 Coupe WRC +3:46.5
7 Y. Rossel-A. Coria Citroen C3 Rally2 (1οι WRC3) +12:14.9
8 P. Cracco-J. Vermeulen Skoda Fabia Rally2 evo (2οι WRC3) +13:05.9
9 F. Kreim-C. Frank Volkswagen Polo GTI R5 +13:13.8
10 V. Veschueren-F. Cuvelier Volkswagen Polo GTI R5 (3οι WRC3) +13:31.1
Νικητές Ε.Δ.: Neuville 7, Breen-Tanak 4, Ogier 2, Evans-Rovanpera 1
Επικεφαλής ανά Ε.Δ.: 1 Tanak, 2-3 Breen, 4-20 Neuville

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ


ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ


ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ


ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ WRC



e-genius.gr ...intelligent web software