fbpx

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τίμησε με την παρουσία του το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Την έναρξη του αγώνα σήμανε χθες το απόγευμα από τους πρόποδες της Ακρόπολης ο πρωθυπουργός, λίγο πριν μεταβεί στην Πλατεία Συντάγματος για να παρακολουθήσει και ο ίδιος τη διεξαγωγή της ειδικής διαδρομής COSMOTE 5G Athens Stage.

Νωρίτερα, στο χώρο αναμονής των αγωνιστικών αυτοκινήτων, ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τον δημοσιογράφο κ. Στράτη Χατζηπαναγιώτου, ο οποίος έχοντας, ως «Στρατισίνο», την εμπειρία 17 συμμετοχών στον αγώνα και σημαντικών επιτυχιών, βρίσκεται στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις σε ρόλο πλοηγού «0».
Στη συνομιλία τους, στην ερώτηση «Μηχανοκίνητος αθλητισμός και οδική ασφάλεια - τι γνώμη έχετε για αυτό;» ο πρωθυπουργός σχολίασε: «Τα δύο πηγαίνουν χέρι χέρι. Κατ’ αρχάς, μπορώ να πω πόσο ικανοποιημένος είμαι, ως φίλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ως άνθρωπος που αγαπάει το αυτοκίνητο… Είμαι πολύ ευχαριστημένος που επέστρεψε το ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις στην Ελλάδα, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έκανε μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουμε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
Δεν έπρεπε να φύγει αρχικά το Ράλλυ Ακρόπολις, ήταν ένα αποτύπωμα της οικονομικής κρίσης. Την κρίση την αφήνουμε πίσω και, ατενίζοντας καλύτερες ημέρες, έχουμε ξανά την επιστροφή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.
Όσον αφορά την οδική ασφάλεια, έχουμε αναφέρει πολλά, έχουμε υλοποιήσει ήδη αρκετά και θα κάνουμε ακόμη περισσότερα. Όπως γνωρίζετε, έχουμε ένα σχέδιο δράσης συνολικό, το οποίο αντιμετωπίζει όλες τις πτυχές του προβλήματος. Παράλληλα, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μάς δείχνει πως μπορεί κάποιος να κινείται γρήγορα υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις και μέσα στο πλαίσιο ασφάλειας που ο ίδιος ο μηχανοκίνητος αθλητισμός εξασφαλίζει. Μην ξεχνάτε πως οι συγκεκριμένοι οδηγοί που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες είναι πολύ αξιόλογοι οδηγοί, αλλά όταν κινούνται δημόσια είμαι σίγουρος πως ακολουθούν τον ΚΟΚ».
Αναφορικά με το μέλλον του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, το σχόλιο του πρωθυπουργού ήταν: «Θεωρώ πως θα είναι ανάλογη η επιτυχία του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις σε όλα τα επίπεδα, σε συνδυασμό με την αγάπη του κόσμου, αφού κανείς δε θα θέλει να φύγει από την Ελλάδα. Η αγάπη που θα αισθανθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, ακόμη και αυτοί που θα βρεθούν στις ειδικές διαδρομές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, είναι εχέγγυο για τον αγώνα. Προσωπικά εγγυώμαι πως το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ήρθε για να μείνει».

Για φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης πατήστε εδώ

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ


ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ


ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ


ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ WRC



e-genius.gr ...intelligent web software