fbpx

Στην καρδιά της Αθήνας το EKO Ράλλυ Ακρόπολις

  • Απευθείας τηλεοπτική μετάδοση
  • Μετατροπή της Πλατείας Συντάγματος σε Rally Village

Από το πρωί της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου, η Πλατεία Συντάγματος θα «κινείται» στο ρυθμό του EKO Ράλλυ Ακρόπολις.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο αγώνας θα «περάσει» μέσα από το κέντρο της πρωτεύουσας, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό, με την εικόνα να μεταδίδεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Η κεντρικότερη πλατεία της Ελλάδας θα φιλοξενήσει το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, αποτελώντας το σημείο όπου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ θα «συστηθεί» σε κάθε πολίτη ή επισκέπτη της Αθήνας.
Στο εσωτερικό της πλατείας, από το πρωί της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου, οι χορηγοί του αγώνα θα υποδέχονται το κοινό στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερά τους, όπου θα διεξάγονται διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις. Παράλληλα, στο χώρο της πλατείας θα φιλοξενηθεί και έκθεση αγωνιστικών και κλασικών ιστορικών αυτοκινήτων. Η διέλευση θα είναι ελεύθερη, τηρουμένων των μέτρων προστασίας από την πανδημία.
Ειδικότερα για την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία Συντάγματος θα συνθέσουν τη μήκους 0,98 χλμ. πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα, COSMOTE 5G Athens Stage, από όπου στις 18:08 θα ακουστεί και ο πρώτος αγωνιστικός ήχος του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις!
Ξεκινώντας από τη Λεωφόρο Β. Αμαλίας, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα περάσουν εμπρός από το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων και, στρίβοντας διαδοχικά αριστερά, θα τερματίσουν επί της οδού Γεωργίου Α΄, έχοντας κυκλώσει την Πλατεία Συντάγματος.
Για λόγους ασφαλείας του αγώνα και αποφυγής συνωστισμού, η Πλατεία Συντάγματος θα εκκενωθεί από τις 13:30 της Πέμπτης έως και την ολοκλήρωση της COSMOTE 5G Athens Stage (20:30), οπότε και θα ανοίξει πάλι για το κοινό, φιλοξενώντας στο εσωτερικό της και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, που θα παραμείνουν σταθμευμένα εκεί μέχρι το πρωί της Παρασκευής.
Στους δρόμους της ευρύτερης περιοχής θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ωστόσο η κυκλοφορία δε θα διακοπεί. Σε κάθε περίπτωση, η Οργάνωση του αγώνα προτρέπει θερμά τους φίλους του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις να αποφύγουν το συνωστισμό, τόσο για λόγους ασφαλείας όσο -κυρίως- για λόγους που σχετίζονται με το ενδεχόμενο μετάδοσης της νόσου Covid-19.
H COSMOTE 5G Athens Stage θα προβληθεί σε απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση της ΕΡΤ, όπως βέβαια και από την COSMOTE TV, που από τις 6 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται αδιάκοπα δίπλα στον αγώνα, με το pop-up κανάλι «COSMOTE Sport Acropolis Rally».

Για φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, πατήστε εδώ και εδώ.

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ


ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ


ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ


ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ WRC



e-genius.gr ...intelligent web software