Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους αναφορικά με τη διοργάνωση του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016 και αξιολογώντας τις προοπτικές που ανοίγονται για τον αγώνα με βάση κυρίως την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποφάσισε ομόφωνα τη διεξαγωγή του στα όρια της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με επίκεντρο τη Λαμία.
Τόσο ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, όσο και ο Δήμαρχος Λαμιαίων, Νίκος Σταυρογιάννης, «αγκάλιασαν» από την πρώτη στιγμή την ιδέα της επιστροφής του αγώνα έπειτα από δέκα χρόνια στην ευρύτερη περιοχή. Ως αποτέλεσμα, ειδικές διαδρομές που χαρακτήρισαν επί σειρά ετών το Ράλλυ Ακρόπολις αναμένεται να «ζωντανέψουν» και πάλι, υποδεχόμενες τους πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA στις 6-8 Μαΐου.
Στο πλευρό της ΟΜΑΕ, σε ρόλο συνδιοργανωτή του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λαμιέων πλαισιώνουν ο δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας, Γιώργος Γώγος, Δελφών, Θανάσης Παναγιωτόπουλος, Δωρίδος, Γιώργος Καπεντζώνης και Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου, Ιωάννης Συκιώτης, καθώς και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας.
Το ΔΣ της ΟΜΑΕ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδιάς τόσο τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του Λουτρακίου, της πόλης που φιλοξένησε υποδειγματικά για έξι χρόνια τον αγώνα, όσο και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη, όπως και τον Βουλευτή Κορινθίας, Χρίστο Δήμα, οι οποίοι στήριξαν πάση δυνάμει τον αγώνα και τους διοργανωτές του από το 2009 και έπειτα.
Με το βλέμμα στραμμένο στη Στερεά Ελλάδα πλέον, η νέα διαδρομή του αγώνα, με ειδικές διαδρομές όπως το Ελευθεροχώρι, το Ρεγκίνι, την Ελάτεια-Γραβιά κ.ά., έχει «χαραχθεί», και απομένουν λεπτομέρειες για την οριστικοποίησή της.

Λίγες μόλις ημέρες μετά το Ράλλυ Ελβετίας, καταληκτικό γύρο του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο Πρωτάθλημα του 2016, με το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις να αποτελεί τον τέταρτο από τους συνολικά δέκα γύρους του θεσμού - σύμφωνα με το προσωρινό σχετικό ημερολόγιο που κατατέθηκε από τη Eurosport Events (Promoter του θεσμού) στην Επιτροπή Ράλλυ της FIA προς έγκριση.
Η επιστροφή του αγώνα κοντά στη φυσική του ημερομηνία (6-8 Μαΐου 2016) απομακρύνει το ενδεχόμενο διεξαγωγής του εν μέσω κακοκαιρίας, με στόχο την πραγματοποίηση ενός κλασικού, στεγνού και απαιτητικού για ανθρώπους και μηχανές Ακρόπολις.
Το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016 αποτελεί τον έναν από τους πέντε γύρους που θα διεξαχθούν σε χωμάτινες ή χιονισμένες επιφάνειες, τη στιγμή που ανάμεσα στους πέντε ασφάλτινους βρίσκεται ο Αγώνας των Κανάριων Νήσων, που επιστρέφει στο θεσμό μετά το 2013. Επίσης, σε ασφάλτινες ειδικές διαδρομές θα διεξαχθεί και το Ράλλυ Πολωνίας, που αποτελεί νέο γύρο στο Πρωτάθλημα.
Το ημερολόγιο αναμένεται να οριστικοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου, μετά τη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου της FIA στο Παρίσι.

Προσωρινό ημερολόγιο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ 2016:
5-7 Φεβρουαρίου Ράλλυ Λετονίας (χώμα/πάγος/χιόνι) (J)
11-13 Μαρτίου Ράλλυ Κανάριων Νήσων (άσφαλτος)
7-9 Απρίλιου Ράλλυ Ιρλανδίας (άσφαλτος) (J)
6-8 Μαΐου SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις (χώμα) **
2-4 Ιουνίου Ράλλυ Αζόρες (Πορτογαλία, χώμα) (J)
23-25 Ιουνίου Ράλλυ Υπρ (Βέλγιο, άσφαλτος) (J)
15-17 Ιουλίου Ράλλυ Εσθονίας (χώμα) * (J)
5-7 Αυγούστου Ράλλυ Πολωνίας (άσφαλτος)
26-28 Αυγούστου Ράλλυ Τσεχίας (άσφαλτος) (J)
24-25 Σεπτεμβρίου Ράλλυ Κύπρου (χώμα)

Αναπληρωματικός αγώνας
20-22 Οκτωβρίου Ράλλυ Ελβετίας (άσφαλτος)

(J) Αποτελεί γύρο του FIA ERC Junior Championship
*Προϋποτίθεται υπογραφή συμφωνίας με τον Promoter του θεσμού.
**Προϋποτίθενται υπογραφή συμφωνίας με τον Promoter του θεσμού και η οριστική παραχώρηση στην ΟΜΑΕ της διεθνούς εκπροσώπησης της Ελλάδας στη FIA.

To Ράλλυ Ακρόπολις αποκτά νέα ονομασία, έπειτα από συμφωνία της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) με τη ναυτιλιακή εταιρεία ταχύπλοων πλοίων SEAJETS. 

Η νέα συνεργασία προβλέπεται διετής, περίοδος κατά την οποία ο Aγώνας, που και φέτος προσμετρά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ, μετονομάζεται σε «SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις». Η «είσοδος» της SEAJETS στον Αγώνα συνέπεσε χρονικά με μία από τις σημαντικότερες καμπές στην πολυετή ιστορία του, αφού αυτή είναι η πρώτη χρονιά που διεξάγεται υπό τη σκέπη της ΟΜΑΕ. 

Έτσι, το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2015, που αποτελεί τον 9ο γύρο του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, καθώς και τον 5ο και 6ο του Ελληνικού Πρωταθλήματος Ράλλυ, αποκτά συνολικά μια νέα διάσταση, με το πρωταρχικό μέλημα της Οργάνωσης, ωστόσο, να παραμένει η άρτια διεξαγωγή του. 

 

Περισσότερα σχετικά με τη νέα συνεργασία θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου. 

 

 

Η SEAJETS δραστηριοποιείται στο χώρο της ναυτιλίας από το 1989. Μέχρι και σήμερα έχει καταφέρει να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό, παρέχοντας θαλάσσιες μετακινήσεις αξιόπιστα και με ασφάλεια, με τη δρομολόγηση αποκλειστικά ταχύπλοων πλοίων και με περισσότερες από 140 συνδέσεις από Πειραιά, Ραφήνα και Κρήτη για τις Κυκλάδες. Η SEAJETS με στόλο συνολικά 10 ταχυπλόων είναι σήμερα η μεγαλύτερη σε μεταφορική ικανότητα εταιρεία ταχύπλοων στον κόσμο.

Στο επιβατηγό-οχηματαγωγό Champion Jet2 της SEAJETS, της ναυτιλιακής εταιρείας που από αυτήν τη χρονιά συνδέει το όνομά της με το Ράλλυ Ακρόπολις, παραχωρήθηκε νωρίτερα συνέντευξη Τύπου για τον 9ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC), που θα διεξαχθεί στις 9-11 Οκτωβρίου 2015 με επίκεντρο για έκτη συνεχή φορά το Λουτράκι.

Με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην είδηση της χορηγίας και μετονομασίας του Αγώνα σε SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις για το τρέχον και το επόμενο έτος, ο ιθύνων νους της ομώνυμης ναυτιλιακής, κ. Μάριος Ηλιόπουλος, επεσήμανε ότι είναι χαρά για την εταιρεία του το ότι πλέον συμπλέει με ένα διεθνές αθλητικό γεγονός του βεληνεκούς του Ράλλυ Ακρόπολις.

Κάτι που καλωσόρισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ), κ. Δημήτρης Μιχελακάκης, ο οποίος τόνισε πόσο σημαντική είναι η ιδιωτική πρωτοβουλία για τον αγώνα, πολύ περισσότερο δεδομένου του περιορισμένου χρόνου που έχει η ΟΜΑΕ στη διάθεσή της για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα. Παρόλ’ αυτά, ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος ότι και το Κράτος πλέον φαίνεται πως αντιλαμβάνεται το ειδικό βάρος του Αγώνα, κάτι που αποτυπώνεται και από το ότι ένας από τους χορηγούς του για το 2015 είναι ο ΕΟΤ.

Η τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσωπήθηκε από δημάρχους των περιοχών από όπου περνά η διαδρομή του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2015 και, βέβαια, από τον κ. Γιώργο Γκιώνη, Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων. Κατά το χαιρετισμό του, ο κ. Γκιώνης, ο οποίος ήδη από το 2009, οπότε και η μεταφορά του Αγώνα στο Λουτράκι, έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του αναφορικά με το πόσο σημαντική θεωρεί τη διεξαγωγή του στον τόπο που εκπροσωπεί, υπογράμμισε το ότι η πόλη του Λουτρακίου και οι επαγγελματίες της περιοχής έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορούν να φιλοξενήσουν και να υποστηρίξουν με επιτυχία μια διοργάνωση τόσο μεγάλου βεληνεκούς.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισαν στο SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2015 από την πλευρά τους ο βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ κ. Χρίστος Δήμας, ο οποίος επί σειρά ετών ενεργεί προς όφελος του μηχανοκίνητου αθλητισμού γενικότερα και του Ράλλυ Ακρόπολις ειδικότερα, όσο και ο κ. Βασίλειος Παναγόπουλος, Διευθυντής Λιανικής Εμπορίας της ΕΚΟ, μέλους του Ομίλου ΕΛΠΕ, η οποία για ακόμα μία χρονιά υποστηρίζει έμπρακτα τη διοργάνωση ως Επίσημος Χορηγός. Ειδικότερα ο κ. Δήμας στάθηκε στο γεγονός ότι το Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις όχι μόνο για την Κορινθία αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα, τη στιγμή που ο κ. Παναγόπουλος από την πλευρά του ευχήθηκε να αναγνωριστεί η σπουδαιότητα του Αγώνα ευρεώς ώστε να έρθουν δίπλα του περισσότεροι χορηγοί.

Είδηση σαφέστατα αποτελεί το γεγονός ότι, έπειτα από δεκατέσσερα χρόνια στο τιμόνι άρτιων διοργανώσεων, η κ. Ανίτα Πασαλή, η οποία έχει συνδέσει το όνομά της με τον τίτλο του Αλυτάρχη του Αγώνα, «περνάει τη σκυτάλη» -χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε συμμετέχει καθοριστικά στα δρώμενα- στον κ. Νίκο Μανώλη, πρόεδρο της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Λαμίας και άνθρωπο με σημαντική εμπλοκή και εμπειρία στα αγωνιστικά δρώμενα τις τρεις τελευταίες δεκαετίες. Διά στόματός του, λοιπόν, έγινε η παρουσίαση του φετινού αγώνα, στον οποίο, όπως όλα δείχνουν, την παράσταση θα κλέψει η πρώτη ημέρα (Σάββατο 10 Οκτωβρίου), με τη διεξαγωγή τόσο της μεγαλύτερης ειδικής διαδρομής, SEAJETS Κινέτα-Λουτράκι, συνολικού μήκους 43,41 χλμ., όσο και της EKO Racing Κινέτα, που θα πραγματοποιηθεί μετά τη δύση του ηλίου.

To SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2015 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού που αποτελεί και έναν από τους βασικούς χορηγούς του Αγώνα, και διοργανώνεται με την υποστήριξη των δήμων Άργους-Μυκηνών, Κορινθίων, Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων, Μεγαρέων, Νεμέας, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Σικυωνίων.SEAJETS Acropolis Rally 2015

Με τη SEAJETS αλλάζει σελίδα το Ράλλυ Ακρόπολις

Read More

Relive the 2014 Acropolis Rally

Relive the 2014 Acropolis Rally

Read More

FIA ERC

Visit the official ERC site

Read More

History

Acropolis Rally History!

Read More
footer gif banner